Ras el Hanout kip met yoghurt, bataat, bosui en paksoi
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram yoghurt Griekse stijl
- 400 gram Ras el Hanout kippendij
- 800 gram oranje bataat
- 1 zakje paksoi
- 2 stuks bosui
In Huis
- olie om te bakken
- 300 gram basmatirijst wit
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 tenen knoflook
- 300 ml water
Recept stappen
- Doe de yoghurt in een schaal en schep de kip erdoorheen. Zet even weg.
- Schil de bataat en snij in blokjes van 1,5 cm. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak even aan.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak een ruimte in het midden bij de bataat en bak daar de tomatenpuree een minuutje aan om te ontzuren. Pers de helft(!) van de knoflook erbij, gevolgd door de kip en yoghurt. Schep om en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Laat afgedekt 10-15 minuten zachtjes garen.
- Snij de steel van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Verwarm wat olie in een koekenpan of wok en bak de steel een paar minuten stevig aan. Hak de rest van de knoflook fijn. Bak de knoflook en het paksoiblad even mee tot het blad is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de bosui in ringetjes en schep op het laatst door de kip. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de kip met de rijst en paksoi.