Skip to main content

Ratatouille met olijven, boterbonen en parelcouscous

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks aubergines
  • 1 stuks rode ui
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 stuks courgette
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 blikje boterbonen

In Huis

  • 100 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 200 gram (volkoren) parelcouscous
  • 1 blikje tomaten blokjes
  • 100 gram olijven
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olie in een grote braadpan of wok op matig vuur. Snij de aubergine in grove stukken. Bak zacht maar niet bruin. Snipper de rode ui, pers de knoflook en snij de paprika in reepjes. Voeg toe samen met de provençaalse kruiden.
  2. Zet een pan water op voor de parelcouscous.
  3. Snij de courgette in grove stukken en halveer de cherrytomaatjes. Voeg bij de andere groenten samen met de tomatenblokjes. Laat met het deksel schuin op de pan op matig vuur ca. 15 minuten sudderen. Roer af en toe.
  4. Kook de parelcouscous met een scheut olie in 8-10 minuten gaar. Giet af en voeg nog een scheut olie toe.
  5. Laat de boterbonen uitlekken en halveer de olijven. Meng op het laatst door de ratatouille en warm nog even door. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de ratatouille met de parelcouscous.
  7. Heb je de tijd, begin dan wat eerder en laat de ratatouille zo’n 1½ - 2 uur pruttelen. Hoe langer je de ratatouille laat pruttelen, hoe lekkerder. Hoe langer je de ratatouille laat pruttelen, hoe lekkerder. Bewaar een beetje ratatouille voor de lunch. Besmeer een boterham met humus en beleg met de ratatouille (koud of warm).