Skip to main content

Ratatouille met penne en lamsmerguez

  • Totale tijd 105 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Lams merguezworstjes
  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 3 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 200 g Krieltjes
  • 1 stuk(s) Ui groot
  • 4 stuk(s) Tomaten
  • 3 el Fijngehakte peterselie
  • 1 el Munt
  • naar smaak Buche fraiche geitenkaas

In Huis

  • 4 teen Knoflook
  • 1 el Gedroogde oregano
  • 3 el Tomatenpuree
  • 8 el Olijfolie (extra vierge)
  • 350 g Penne
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergines in ronde dikke plakken van 1 cm en bestrooi met zout. Zet dakpansgewijs in een vergiet en laat 30 minuten liggen om de bittere smaak kwijt te raken. Dep droog met keukenpapier.
  2. Snij terwijl de aubergine uitlekt de rest van de groenten. Pel de ui en snij in dunne ringen. Pel de knoflook en snij in plakjes. Snij de courgette in plakken van 1 cm. Snij de tomaten in kwarten. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika en snij in grove repen. Hak de peterselie en munt. Doe alle groenten in een grote schaal. Bestrooi met peper en zout, de oregano, peterselie en munt.
  3. Doe de tomatenpuree in een maatbeker. Voeg 300 ml kokend water toe en roer goed. Giet dit mengsel over de groenten in de kom. Voeg 6 eetlepels van de olijfolie toe en meng alles goed.
  4. Doe het mengsel in een ovenschaal van 30 x 30 cm en bak 1 1/2 uur in de oven, tot de bovenkant bruin is en de groenten zacht zijn. Roer af en toe en dek de schaal af met aluminiumfolie als de groenten beginnen te verbranden, maar verwijder de folie 30 minuten voor het einde.
  5. Bereid de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de merguez in ca. 10 minuten om en om bruin en gaar.
  7. Laat de ratatouille een beetje afkoelen. Serveer hem warm met nog wat gedroogde oregano en olijfolie en de geitenkaas erover, samen met de pasta en de merguez.