Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ratatouille met krieltjes en penne

  • Totale tijd minuten
Ratatouille met krieltjes en penne | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks groene courgette
  • 1 stuks gele courgette
  • 4 stuks pomodori tomaten
  • 2 stuks puntpaprika
  • 15 gram peterselie
  • 7 gram munt
  • 200 gram krieltjes

In Huis

  • 4 teen Knoflook
  • 1 el Gedroogde oregano
  • 3 el Tomatenpuree
  • 300 ml kokend water
  • 8 el Olijfolie (extra vierge)
  • 350 gram Penne
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergines in ronde dikke plakken van 1 cm en bestrooi met zout. Zet dakpansgewijs in een vergiet en laat 30 minuten liggen om de bittere smaak kwijt te raken. Dep droog met keukenpapier.
  2. Snij terwijl de aubergine uitlekt de rest van de groenten. Pel de ui en snij in dunne ringen. Pel de knoflook en snij in plakjes. Snij de courgette in plakken van 1 cm. Snij de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in grove repen. Hak de peterselie en munt. Halveer de krieltjes. Doe alle groente en de krieltjes in een grote schaal. Bestrooi met peper en zout, de oregano, peterselie en munt.
  3. Doe de tomatenpuree in een maatbeker. Voeg het water toe en roer goed. Giet dit mengsel over de groenten in de kom. Voeg 6 eetlepels van de olijfolie toe en meng alles goed.
  4. Doe het mengsel in een ovenschaal van 30 x 30 cm en bak 1,5 uur in de oven, tot de bovenkant bruin is en de groenten zacht zijn. Roer af en toe en dek de schaal af met aluminiumfolie als de groenten beginnen te verbranden, maar verwijder de folie 30 minuten voor het einde.
  5. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Laat de ratatouille een beetje afkoelen. Serveer met de gedroogde oregano en olijfolie en samen met de pasta.
  7. Garneer met zachte geitenkaas.