Skip to main content

Ravioli cime di rapa met snijbiet, tomatensalade en Parmezaan

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Ravioli
  • 1 stuk(s) Ui
  • 500 g Snijbiet
  • 8 stuk(s) Tomaten
  • 50 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Olie om te bakken
  • Citroensap (uit flesje)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt vaker ui en snijbiet nodig deze week.
  2. 1. Zet een pan water op voor de ravioli. Hou de ravioli in de koeling tot gebruik.
  3. 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe 1 tl (!) van de ui (nog iets fijner gehakt) met de balsamico en de olijfolie extra vergine in een kom en zet even weg.
  4. 3. Was de snijbiet en snij de stelen in kleine stukjes en het blad in repen. Hou stelen en blad apart.
  5. 4. Snij 1/4 van de tomaten in achten en hou apart voor bij de snijbiet. Snij de rest van de tomaten in stukjes en voeg bij de dressing. Roer even om, breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik.
  6. 5. Verhit de bakolie in een diepe koekenpan of wok en bak daarin de rest van de ui en de knoflook een paar minuutjes zachtjes aan. Voeg de snijbietstelen toe en fruit even mee. Voeg als ze zacht beginnen te worden de tomatenparten en het blad van de snijbiet toe en laat al roerbakkend in ca 3 minuten slinken. Breng op smaak met peper, zout, en een kneepje citroensap (mag uit een flesje). Rasp de Parmezaanse kaas.
  7. 6. Kook intussen de ravioli in 2 minuten gaar in het kokende water.
  8. 7. Dien de ravioli op met wat druppeltjes olijfolie, Parmezaanse kaas en serveer de snijbiet en de tomatensalade erbij.