Skip to main content

Ravioli met balsamicosjalotten en een saus van champignons, pastinaak en knolselderij

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 g Pastinaak
  • 100 g Knolselderij
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 4 stuk(s) Roodlof
  • 200 g Zure room
  • 1 zakje(s) Rucola
  • 600 g Ravioli

In Huis

  • 1 klont(en) Boter
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet alvast een ruime pan gezouten water op voor de ravioli.
  2. 2. Schil de pastinaak en de knolselderij en snij in hele kleine blokjes van een halve centimeter.
  3. 3. Snipper de sjalot en fruit in wat olie. Voeg wanneer de sjalot glazig is de pastinaak en knolselderij toe. Snij de champignons in vieren. Voeg ze bij de groenten en bak totdat alles beetgaar is.
  4. 4. Verwarm wat boter in een koekenpan. Halveer de roodlof en bak bruin en gaar in de boter (naar smaak meer of minder knapperig). Bestrooi met zout en peper, leg op een bord en dek af met wat folie om warm te houden.
  5. 5. Maak de champignons en pastinaak op smaak met peper en zout en roer de zure room erdoor.
  6. 6. Was de rucola en kook de ravioli gaar in 2 minuten vanaf het moment dat het water weer kookt.
  7. 7. Serveer de ravioli op een bedje van rucola, met de saus en de roodlof. Verkruimel er wat knapperig salieblad overheen.