Skip to main content

Ravioli met spinazie, courgette en gemarineerde tomaten

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode ui
  • 6 tomaten
  • 1 courgette
  • 350 gram spinazie
  • 600 gram ravioli

In Huis

  • 1 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Doe 1 tl (bij 4p), nog iets fijner gehakt, met de balsamico en de olijfolie extra vierge in een kom.
  2. Snij 1/3 van de tomaten in achten en hou apart voor bij de spinazie. Snij de rest van de tomaten in stukjes en voeg bij de dressing. Roer even om, breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik.
  3. Zet een pan water op voor de ravioli. Hou de ravioli in de koeling tot gebruik.
  4. Hak de knoflook fijn. Verhit olie in een diepe koekenpan of wok en bak daarin de rest van de ui en de knoflook een paar minuutjes zachtjes aan. Snij de courgette in stukjes van 1 cm en bak 3 min mee. Voeg de tomatenparten en spinazie toe en bak tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Kook intussen de ravioli in 2 minuten gaar in het kokende water. Giet af en besprenkel met wat olijfolie extra vierge.
  6. Serveer de ravioli met de groenten. Besprenkel met nog wat olijfolie extra vierge. Serveer de gemarineerde tomaten er los bij.
  7. Ter info: De ravioli is gevuld met bleekselderij, citroenrasp en ricotta.