Rawon daging met rijst en atjar van Bartje Boemboe

Rund

  • Totale tijd minuten
Rawon daging met rijst en atjar | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram runderstoofvlees
  • 150 gram rawon boemboe
  • 200 gram peen
  • 100 gram yacon
  • 200 gram knolselderij
  • naar smaak bosui

In Huis

  • 1 stuks ui
  • olie om te bakken
  • 250 ml water
  • 1 stengel citroengras
  • 400 gram rijst
  • 1 stuks sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuks chilipeper
  • 250 ml mirin (rijstazijn)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verwarm olie in een stoofpan of pan met dikke bodem en fruit hierin zachtjes.
  2. Voeg het runderstoofvlees toe en bak kort tot de blokjes rondom bruin zijn. Voeg de boemboe toe en fruit ca. 2 minuten mee.
  3. Voeg het water en de citroengras toe en breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur lager en laat afgedekt stoven voor minimaal 2 uur.
  4. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd warm
  5. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten (of laat zitten als je van pittig houdt) van de chilipeper en snij fijn. Schil de peen en yacon en snij in luciferstokjes. Schil de knolselderij en snij in frietformaat.
  6. Verwarm de rijstazijn in een pannetje en voeg de sjalot, knoflook, chilipeper en knolselderij toe. Breng aan de kook en kook voor ca. 2 minuten.
  7. Doe de peen en yacon in een weckpot of kom en voeg de inhoud van het pannetje toe. Laat afkoelen voordat je dit afdekt! Je kunt het heel lang bewaren, mits de groenten onder het zuur staan.
  8. Serveer de stoof met de rijst en atjar. Garneer eventueel met nog wat groen van de bosui of wat fijngehakte pinda's.