Skip to main content

Ready to roast lam met courgettesalade, basilicumolie en aardappels uit de oven

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Nieuwe aardappelen
  • 1 bosje(s) Basilicum
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 3 stuk(s) Trostomaten
  • 400 g Ready to roast lamsvlees

In Huis

  • 100 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Was de aardappels en droog ze af. Snij in grove stukken. Meng met 2 eetlepels van de olijfolie en doe in een grote ovenschaal. Bak ca. 30 minuten in de oven totdat ze bruin en gaar zijn. Check tussendoor. Bestrooi met zout.
  3. 3. Leg de laatste 10 minuten het stuk lamsvlees tussen de aardappels om goed door te warmen.
  4. 4. Doe de basilicum in het kleine bakje van de huishoudmachine, knijp er de knoflook bovenuit en draai tot een grove puree. Schenk er de rest van de olie bij terwijl de motor draait. Breng op smaak met zout en peper.
  5. 5. Trek slierten van de courgettes m.b.v. een julienne dunschiller. Snij de tomaten in vieren en verwijder het zaad. Snij in stukken. Doe de courgette op een schaal en leg er de tomaat bovenop. Besprenkel met de basilicumolie.
  6. 6. Serveer de lamsschouder met de gebakken aardappels en de courgettesalade.