Skip to main content

Ready to roast lamsvlees met stokbrood en een waterkers-chinese kool-radijs salade

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Stokbrood
  • 200 g Chinese kool
  • 1 stuk(s) Hart van bleekselderij
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 400 g Lamsbout Western Honey
  • 1 zakje(s) Waterkers

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • 2 el Azijn
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Honing
  • naar smaak Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven goed voor op 220 graden voor het stokbrood.
  2. 2. Doe het stokbrood in de oven en bak af in 5 tot 7 minuten. Draai dan de oven terug naar 180 graden voor het lamsvlees.
  3. 3. Maak in een slabak een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, peper, zout en honing.
  4. 4. Snij de Chinese kool in kwarten, verwijder het hart en snij in hele dunne reepjes. Snij het binnenste lichtgroene deel van de bleekselderij (het hart) in dunne plakjes. Snij de radijsjes in plakjes.
  5. 5. Leg het vlees in een ovenschaaltje en zet gedurende 10 minuten in de oven (180 graden). Het vlees is al gaar en hoeft alleen warm te worden!
  6. 6. Verwijder alleen de dikste steeltjes van de waterkers (indien gewenst) en doe de blaadjes bij de Chinese kool en radijs. Hou wat apart voor garnering van de broodjes.
  7. 7. Snij het lamsvlees in dunne plakken en beleg het stokbrood daarmee, samen met wat mayonaise en de waterkers. Verdeel het belegde stokbrood en serveer met de salade.
  8. <br>Let op: je hebt twee keer Chinese kool en bleekselderij nodig deze week.