Skip to main content

Ready to roast lamsvlees met Yorkshire pudding en een salade van bosbietjes en geitenbrie

Lam

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 5 bosbieten
  • 4 eieren
  • 400 gram lamsbout Western Honey
  • naar smaak waterkers
  • 100 gram geitenbrie

In Huis

  • om te bakken zonnebloemolie
  • 40 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 50 gram boter
  • 2 el peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • scheutje rode wijn
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Verwijder het blad van de bosbieten. Was de bieten en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze naast elkaar achter in de oven. Rooster ze beetgaar in ca. 1 uur afhankelijk van de grootte van de bietjes.
  3. Smeer 12 holtes van een muffinvorm in met olie en zet in de oven om voor te verwarmen.
  4. Meng in de tussentijd het bloem met de eieren m.b.v. een mixer. Voeg beetje bij beetje de melk toe en mix tot een mengsel zonder klontjes. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de muffin vorm uit de oven en giet het beslag in de holtes. Zet in het midden van de oven en bak zonder de oven te openen ca. 25 min. Totdat de Yorkshire puddings goudbruin en gaar zijn.
  6. Verwarm, terwijl de puddingen in de oven staan, de lamsbout. Verhit de boter in een grote braadpan. Leg het stuk lam in de pan en bak even aan. Draai het vuur laag. Doe het deksel op de pan en laat het vlees in ca. 15 min op temperatuur komen.
  7. Verwijder de steeltjes van de waterkers. Hak de peterselie fijn.
  8. Als de bietjes gaar zijn, haal je ze uit de oven. Laat afkoelen en verwijder de schil. Snij in hapklare stukken en bestrooi met wat zout. Doe een beetje waterkers op een grote platte schaal. Verdeel er de bietjes over.
  9. Maak een dressing van de olie, het citroensap en de helft van de knoflook. Sprenkel over de biet. Bestrooi met peterselie en verdeel er wat geitenbrie over.
  10. Maak een jus door de andere helft van de knoflook aan het braadvet toe te voegen, draai het vuur hoog. Blus af met de balsamico en met een flinke scheut rode wijn bij. Roer goed door en laat inkoken.
  11. Snij het lamsvlees in dunne plakken en serveer met de jus over de Yorkshire puddingen samen met de bietensalade.
  12. <br>Tip: ook lekker met gekookte aardappeltjes of aardappelpuree ipv de Yorkshire pudding.