Skip to main content

Reeworst met aardappelstoof, tijm, waterkers en bladselderij

Wild

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 witte uien
  • 1 el tijm
  • 1 kilo aardappels
  • 1 bosje waterkers
  • 400 gram tomaten
  • 4 reeworsten

In Huis

  • 300 ml kokend water
  • 2 klontjes boter
  • olie om te bakken
  • naar keuze dressing
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water erin. Snipper de ui en ris de tijm. Fruit in de boter en wat olie in een hapjespan.
  2. Schil intussen de aardappels en snij in middelgrote stukken. Leg de aardappels bij het ui-tijmmengsel. Voeg het kokend water en zout en peper naar smaak toe. Stoof de aardappels tot ze zacht zijn (zonder deksel!). Roer af en toe om.
  3. Was de waterkers en de tomaten. Snij de tomaten in 6 of 8 parten. Maak een dressing naar keuze (van bijv. olijfolie extra vierge en balsamicoazijn) en meng met de tomaten.
  4. Warm de worsten zachtjes op in wat olie in een koekenpan (ze zijn al gaar!) en bak vervolgens rondom bruin.
  5. Plet de aardappels als ze gaar zijn een beetje met de bolle kant van een lepel. Meng de waterkers door de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de stoof met de worstjes en tomatensalade.