Skip to main content

Varkens-quinoaworst met wortelpeterseliepuree en geroosterde bloemkool

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 2000 g wortelpeterselie
  • 4 stuk(s) varkens-quinoaworst

In Huis

  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 800 g aardappelen kruimig
  • 150 g melk (warm)
  • 25 g boter
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op het vuur en wel de reeworsten een half uur in bijna kokend water.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het loof van de bloemkool, leg hem neer op zijn onderkant en snij hem in plakken van ca. 1,5 cm dik (zie instagram.com/dekrat voor een filmpje) en leg op een bakplaat.
  3. Vermeng de olijfolie met de knoflook, het gekneusd komijnzaad en peper en zout.
  4. Smeer de helft van de gekruide olie met een kwastje over de bloemkool. Bak ca. 45 minuten in het midden van de oven. Keer halverwege om en besmeer met de andere helft van de olie. Haal uit de oven. Bestrooi met nog wat komijnzaad.
  5. Maak terwijl de bloemkool in de oven staat de puree.
  6. Schil de aardappelen en de pastinaak en snij alles in kleine stukjes.
  7. Doe de aardappels en pastinaak samen in een pan met water met wat zout. Kook helemaal gaar in ca. 20 minuten.
  8. Giet af en stamp fijn met de pureestamper. Roer er de boter doorheen en beetje bij beetje de warme melk. Totdat je een mooie smeuige puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkens-quinoaworst in ca. 4 minuten bruin (de worst is al gaar).
  10. Serveer de reeworstjes op de puree naast de bloemkool.
  11. Wijnsuggestie:Ventoux Passe Colline - Vignobles de Balma Venitia (Rhone, Frankrijk), is goed in balans en rond. Veel zwart fruit en kruiden met zachte tannines.