Regenboogbowl met katjangsaus van Bartje Boemboe

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Regenboogbowl met katjangsaus van Bartje Boemboe

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram Frieslander aardappelen
  • 1 bakje specerijenmengsel
  • 8 stuks eieren
  • 1 bosje radijs
  • 2 stuks puntpaprika
  • 0.5 stuks komkommer
  • 300 gram snijbiet
  • 2 stronkjes roodlof
  • 200 gram katjangsaus

In Huis

  • olie (om te bakken)
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met zout en een ruime hoeveelheid water (de aardappeltjes gaan er ook nog bij) aan de kook. Kook op zacht vuur in ca 25 gaar. Giet eventueel overgebleven vocht af.
  2. Schil of was de aardappels en snij in hapklare stukjes. Kook samen met de specerijen in 8-10 min gaar. Kook de eieren de laatste 8 min mee.
  3. Snij de radijsjes door de helft of in vieren. Halveer de paprika en komkommer in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Leg op een schaal.
  4. Snij de steel van de snijbiet in stukjes en het blad in dunne repen. Snij de roodlof in bredere ringen, verwijder eventueel het hart.
  5. Verwarm olie in een wok en bak de snijbiet-steeltjes en roodlof even aan. Hak de knoflook fijn. Voeg na ca 3 min de knoflook en het snijbiet-blad toe en bak kort mee tot het blad is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Doe ca 200 ml (bij 4p) water in een pannetje en voeg de katjangsaus toe. Verhit en blijf roeren totdat je een mooie gladde saus hebt. Voeg zo nodig nog een beetje water toe, de saus moet een beetje dun zijn (zegt Bartje Boemboe en dat schept lekker over de groenten straks).
  7. Pel de eieren. Serveer de rijst met de groenten, aardappelen, eieren en pindasaus.
  8. Goed om te weten: in het bakje specerijen zit 1 tl kurkuma en 1 tl gemberpoeder.