Regenboogpeensoep met gember, citroen en geroosterde broodjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Witlofsalade met geroosterde appel en yacon | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 600 gram regenboogpeen
  • 1 stuks rode ui
  • 8 sneetjes speltbrood met pompoenpitten

In Huis

  • 5 cm gember
  • 1 stuks citroen
  • 2 el korianderzaad
  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 750 ml water
  • 1.5 blokjes groentebouillon
  • 1 takje verse dragon (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de penen in stukken, snipper de ui, schil de gember en rasp hem.
  2. Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap.
  3. Verwarm in een ruime pan op middelhoog vuur de korianderzaadjes zolang totdat ze geur afgeven. Doe ze in een vijzel en stamp ze fijn.
  4. Verwarm olie in een pan en bak hierin de ui in ca.10 minuten zacht en glazig op laag vuur.
  5. Voeg de het korianderpoeder, gember en citroenrasp toe en pers de knoflook erbij. Bak 5 minuten zachtjes mee. Roer af en toe om.
  6. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en doe de wortels in de pan. Kook de wortels in 20 minuten gaar op laag vuur. Zorg dat ze helemaal gaar zijn!
  7. Snij het brood in plakjes en rooster in de broodrooster.
  8. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap naar smaak.
  9. Schep de soep in kommen, bestrooi evt. met wat dragon en serveer samen met de geroosterde broodjes.