Skip to main content

Rendang met rijst en atjar

Rund

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g runderstoofvlees
  • 1 zakje(s) rendang boemboe
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 1 el gember + rode peper
  • 400 g chinese kool

In Huis

  • om te bakken olie
  • 300 g witte rijst
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 3 el citroensap
  • 1 el honing
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij het vlees in blokjes van 3 cm. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak het vlees rondom bruin.
  2. Voeg de Bartje Boemboe Daging Rendang toe en bak 3 minuten mee. Voeg 250 ml water toe. Laat het geheel in 1 tot 1,5 uur zachtjes gaar sudderen.
  3. Roer regelmatig en voeg eventueel wat water toe om aanbranden te voorkomen. Het gerecht is klaar als de saus is ingedikt en het vlees zacht is.
  4. Zet de rijst op in koud water en kook gaar volgens instructie op de verpakking.
  5. Schil de komkommer en snij ze in dunne plakjes met behulp van een kaasschaaf. Rasp de gember. Snij een klein teentje knoflook heel fijn.
  6. Voeg de olijfolie, citroensap, honing (of een beetje suiker), de geraspte gember, peper en zout toe aan de komkommer. (NB als je sesamolie hebt, doe dan 1/2 gewone olie en 1/2 sesamolie).
  7. Zet de atjar weg zodat het zacht kan worden. Het is het lekkerst als je dit echt een half uur laat staan en af en toe doorroert.
  8. Neem circa 400 gram (bij 4p) van de chinese kool en snij deze in dunne reepjes. Zet een wok met olie aan en maak de olie goed heet. Doe de Chinese kool erbij en wok tot geslonken. Voeg wat laospoeder toe als je dat hebt en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct met de rendang, rijst en de atjar.