Skip to main content

Rendang van Bartje Boemboe en Waterlant's Weelde met snijbiet, rijst en zure komkommer

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Rendang
  • 300 g Rijst
  • 600 g Snijbiet
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 stuk(s) Rode peper

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 50 ml Azijn
  • 1 el Suiker
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op (per persoon 75 gram rijst en 150 ml water). Breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken in circa 20 minuten.
  2. Doe de rendang in een pannetje en laat langzaam warm worden.
  3. Snij de rode peper fijn. Doe de helft in een klein steelpannetje samen met de azijn en de suiker. Laat heel even aan de kook komen zodat de suiker smelt.
  4. Snij de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel de zaadjes en schaaf dan met behulp van een kaasschaaf mooie dunne plakjes. Doe in een slakommetje en giet de azijn erbij. Laat afkoelen.
  5. Snij de stelen van de snijbiet in stukjes van circa 2 cm, was ze en hou apart. Snij het blad in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Hak een teentje knoflook fijn. Fruit die met de andere helft van de peper en de stelen van de snijbiet een paar minuutjes aan en doe dan het blad erbij. Roerbak even om en maak op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de rendang met de rijst, snijbiet en zure komkommer.
  7. <br>Let op: je hebt ook rijst nodig voor de gevulde tomaten. Je kan er voor kiezen alles nu te koken en ongeveer 1/4 in een gesloten bakje in de koelkast te bewaren voor het andere gerecht.