Skip to main content

Rendang van Scharrelslagerij de Bouter met roerbakgroenten, rijst, atjar en cassave

Kant en klaar

  • Totale tijd 15-20 minuten

Ingrediënten

icon package

Recept stappen

  1. Ze de rijst op in 2 keer zoveel ml water als dat er grammen zijn. Voeg zout toe. Breng aan de kook en laat zachtjes met behulp van een vlamverdeler in 10 minuten gaar en droogkoken.
  2. Verwarm de kant en klare stoof zachtjes in een pannetje. Roer er desgewenst wat dopertwen door. Je kan het potje ook bewaren voor een andere keer of de kinderen nu los wat doperwten geven – eiwitrijk dus handig voor als ze de stoof toch te pittig vinden.
  3. Verwarm olie in een wok. Roerbak de roerbakgroenten in ca. 8 minuten beetgaar. Spoel intussen de paksoi af en snij grof. Roerbak op het laatst even mee. Breng op smaak met een gehakte teen knoflook indien gewenst (heel even meebakken) en een eetlepeltje sojasaus of ketjap.
  4. Serveer de rendang met de rijst, roerbakgroenten, atjar en cassavechips