RESTY oesterzwamballetjes met bietenborani en aardappel-knol-winterpostelein stamp

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
RESTY oesterzwamballetjes met bietenborani en aardappel knol winterpostelein stamp | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram bieten
  • 1000 gram Doré aardappelen
  • 400 gram knolselderij
  • 15 gram dille
  • 2 pakje RESTY oesterzwamballetjes
  • 150 gram (vegan) yoghurt
  • 120 gram winterpostelein

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • scheut (vegan) melk
  • klont (vegan) boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg een scheutje water toe en laat op zacht vuur gaar smoren in 25-30 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
  2. Schil de aardappels en knolselderij. Snij in gelijke stukken van 2-3 cm. Zet op in een laagje gezouten water (tot het net onder staat) en kook gaar in 15-20 minuten.
  3. Pers de knoflook in een kommetje en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge erdoor. Hak de dille grof en voeg toe.
  4. Check of de bietjes beetgaar zijn. Giet evt. af, doe in een schaal en laat een beetje afkoelen.
  5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de oesterzwamballetjes rondom bruin en in ca. 5 minuten.
  6. Meng de dressing en (plantaardige) yoghurt door de bieten.
  7. Giet de aardappels en groenten af. Stamp tot puree en maak smeuïg met een scheut (plantaardige) melk en een klont (vegan) boter. Spoel de winterpostelein af en snij grof. Schep door de puree. Bewaar een handje voor de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de puree met de bietenborani en de balletjes.