Skip to main content

Ribollita van groene kool en venkel met gefrituurde salieblaadjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 80 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Groene kool
  • 4 stuk(s) Sjalot
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 takje(s) Tijm
  • 2 stuk(s) Bospeen
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 3 el Olijfolie
  • 12 blaadje(s) Salie

In Huis

  • 200 g Witte bonen of kikkererwten
  • 1 tl Venkelzaad
  • 400 g Tomatenblokjes
  • 1 liter Groentebouillon
  • 4 sneetje(s) Zuurdesembrood
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de groene kool in grove stukken. Snipper de sjalotjes. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Snij de wortel in plakjes en de venkel in stukjes.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Voeg sjalot, knoflook, wortel, tijm en venkelzaadjes bij en bak zachtjes aan. Doe het deksel op de pan en stoof zachtjes 15 minuten tot alles zacht is geworden. Doe er de tomaten, venkel en kool bij en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe om. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat een 30 minuten sudderen op een heel laag pitje. Voeg de bonen toe en kook 10 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Frituur de salieblaadjes zachtjes in een laagje olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
  4. Rooster het zuurdesembrood en wrijf ze in met het teentje knoflook dat je over hebt. Breek het brood en verdeel het over de soepborden. Giet wat olie over het brood. Schep er de soep overheen, giet er nog een scheutje olie overheen en maak af met de gefrituurde salie. Serveer direct.