Ricotta-citroen pannenkoekjes met agavesiroop

Vegetarisch, Ontbijt

  • Totale tijd 30 minuten
Ricotta citroen pannenkoekjes | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 225 gram verse ricotta (voor het beslag)
  • 3 stuks eieren
  • 25 gram verse ricotta (voor de garnering)

In Huis

  • 100 gram tarwemeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 5 tl suiker
  • 200 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el citroenrasp
  • klontje boter
  • naar smaak agavesiroop
icon package

Recept stappen

  1. Meng het meel, bakpoeder, suiker en een snufje zout in een kom.
  2. Splits de eieren. Bewaar zowel de eidooiers als het eiwit. Meng in een tweede kom de ricotta met de melk, eidooier en het vanille-extract. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten kom en roer de natte ingrediënten er door. Voeg als alles gemixt is de citroenrasp toe. Laat een beetje over voor de garnering van de pannenkoekjes.
  3. Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het beslag.
  4. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Smelt een klontje boter in de pan.
  5. Bak kleine dikke pannenkoekjes in ca. 4 minuten aan iedere kant.
  6. Serveer de pannenkoekjes met ahornsiroop, een beetje citroenrasp en nog een schepje ricotta.