Skip to main content

Ricotta lemon pancakes met citroenrasp en agave siroop

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 g Pannenkoekenmeel
  • 3 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 1 tl Bakpoeder
  • 5 tl Suiker
  • 1 snufje(s) Zout
  • 225 g Ricotta
  • 25 om te serveren Ricotta
  • 200 ml Melk
  • 1 tl Vanille extract
  • 1 stuk(s) Citroenrasp
  • naar smaak Agavesiroop
  • om in te smeren Gesmolten boter
icon package

Recept stappen

  1. Meng meel, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
  2. Meng in een tweede kom, ricotta, melk, eierdooier en vanille. Roer de droge ingrediënten door de natte ingrediënten.
  3. Roer er als laatste de citroenrasp door.
  4. Klop de eiwitten stijf en vouw ze door het beslag.
  5. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
  6. Kwast de bodem in met wat boter.
  7. Bak kleine dikke pannenkoekjes in ca. 4 minuten aan iedere kant.
  8. Serveer met wat ahornsiroop en citroenrasp en nog een schepje ricotta.