Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ricotta met in balsamico gekonfijte tomaten en geroosterde courgette

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 g gemengde tomaten
  • 200 g ricotta
  • 2 stuk(s) courgette
  • 3 el basilicum
  • 4 plak(ken) rogge desembol

In Huis

  • 8 el balsamicoazijn
  • 2 el citroensap
  • 30 ml olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Spaanse peper
  • naar smaak zeezout
  • naar smaak gemalen peperkorrels
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de tomaten (in kwarten) in een grote ovenschaal of op een ovenbakplaat en sprenkel er 15 ml olijfolie over. Rol ze er lekker doorheen zodat ze goed in de olie zitten. Sprenkel de balsamico erover. Zet de schaal 15 minuten in het midden van de oven, totdat de tomaten goed heet zijn en een beetje zacht beginnen te worden. Laat ze even afkoelen.
  2. Grill de courgettes. Snij de courgettes in de lengte in dunne plakken met een kaasschaaf. Smeer ze in met wat olijfolie en rooster ze in een grillpan net aan gaar. Maak een dressing voor de courgettes van het citroensap, 6 eetlepels van de olijfolie, peper, zout en de Spaanse peper (in flinterdunne ringetjes). Zet apart.
  3. Verdeel de ricotta in mooie bergjes over vier borden. Strooi er peper en zout over. Leg zoveel mogelijk tomaat op de ricotta. Drapeer de geroosterde courgette er omheen. Leg de tomaten die over zijn bovenop de courgette. Giet de dressing over het geheel en maak af met wat basilicumblad (grof gescheurd). Serveer met stukjes (geroosterd) brood.