Ricottataart met bramen en aardbei-rabarber jam

Nagerecht

  • Totale tijd 45 minuten
Maaltijdbox met duurzame streekproducten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks ei
  • 3 el aardbei-rabarber jam
  • 125 gram ricotta
  • 1 bakje bramen

In Huis

  • 50 gram boter
  • 3 el suiker
  • 0.5 tl vanille extract
  • 90 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix in een keukenmachine de boter samen met de suiker romig.
  3. Meng de eieren er een voor een door.
  4. Schenk het vanille extract en de aardbei-rabarber jam erbij. Mix de ricotta erdoor.
  5. Mix de bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout door het boter-ricotta beslag.
  6. Vet een taartvorm in met een beetje boter en schenk het beslag er in.
  7. Verdeel de bramen gelijkmatig over het beslag.
  8. Plaats de taart voor ongeveer 45 minuten in de oven totdat deze gaar en goudbruin is.
  9. Haal de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  10. Verwijder de vorm, snij de taart in puntjes en serveer.
  11. Gebruik een kleine taartvorm.