Skip to main content

Rigatoni met aubergine, tomatensaus en burrata

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Aubergine

In Huis

  • 400 g Rigatoni
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
  • 3 teen Knoflook
  • 600 g Gepelde tomaten
  • 100 g Burrata
  • naar smaak Verse basilicum
icon package

Recept stappen

  1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
  2. Snijd de aubergines in blokjes van ca. 1 cm.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de blokjes 2 minuten aan.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Knijp de knoflook erboven uit en bak samen 4 minuten.
  6. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
  7. Draai het vuur naar half en laat de saus nog ca. 5 min. zachtjes koken.
  8. Scheur 100 g burrata in stukjes en doe in de saus. Laat smelten.
  9. Check op peper en zout. Meng de saus met de pasta.
  10. Verdeel over 4 borden en serveer met de rest van de burrata in stukken en wat vers basilicumblad erover.