Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Rigatoni met aubergine, tomatensaus en burrata

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) Aubergine

In Huis

  • 400 g Rigatoni
  • 4 el Olie om te bakken
  • 3 teen Knoflook
  • 600 g Gepelde tomaten
  • 100 g Burrata
  • naar smaak Verse basilicum
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
  2. 2. Snij de aubergines in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de blokjes 2 minuten aan. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Knijp de knoflook erboven uit en bak samen 4 minuten. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Draai het vuur naar half en laat de saus nog ca. 5 min. zachtjes koken.
  4. 4. Scheur 100 g burrata in stukjes en doe in de saus. Laat smelten. Check op peper en zout. Meng de saus met de pasta. Verdeel over 4 borden en serveer met de rest van de burrata in stukken en wat vers basilicumblad erover.