Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Rijliya (zomerpostelein stoof) met olijven, kikkererwten en ciabatta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 27 VEGA VEGASNEL VEGAN rijliya zomerpostelein stoof olijven kikkererwten brood 14745

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks aubergine
  • 500 gram zomerpostelein
  • 2 stuks ciabatta
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 0.5 bakje olijven
  • 1.5 pot kikkererwten
  • 30 gram koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teen knoflook
  • 1 tl zout (voor de knoflook)
  • chilivlokken (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui. Fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan zachtjes (!) glazig. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm en voeg toe met nog wat olie. Zet het vuur wat hoger en schep af en toe om.
  3. Pers de knoflook in een kommetje en druk met een lepeltje het zout door de knoflook. Zet weg.
  4. Spoel de zomerpostelein af en schud de bos een beetje droog. Hak grof. Voeg bij de ui en laat rustig slinken.
  5. Snij de ciabatta doormidden in de lengte. Besprenkel met wat olie, peper en een beetje zout. Bak in 6-8 minuten knapperig en gaar op het rooster in de oven.
  6. Snij de cherrytomaatjes in vieren en voeg bij de stoof. Roer de knoflook met zout erbij. Laat een paar minuutjes zachtjes stoven.
  7. Halveer de olijven.
  8. Spoel de kikkererwten af en roer door de stoof. Warm mee. Hak de koriander fijn (ook de steeltjes) en voeg toe. Roer als je dat lekker vindt nog wat chilivlokken erdoor. Serveer de Rijliya met de geroosterde ciabatta en de olijven.