Rijliya (zomerpostelein stoof) met olijven, kikkererwten en pitabrood

Vegetarisch, Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Rijliya zomerpostelein stoof met olijven kikkererwten en pita | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks sjalot
  • 2 stuks aubergine
  • 500 gram zomerpostelein
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 potje kikkererwten
  • 20 gram koriander
  • 1 bakje zwarte olijven
  • 4 stuks pitabrood volkoren

In Huis

  • 4 teen knoflook
  • 0.5 tl zout
  • olie om te bakken
  • mespuntje chilivlokken (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Pers de knoflook in een kommetje en druk het zout m.b.v. een vijzel of lepeltje door de knoflook. Zet weg.
  2. Snipper de sjalot. Fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij de aubergine in kleine blokjes van max. 1 cm en voeg toe met nog wat olie. Zet het vuur wat hoger en bak tot zacht en bruin.
  3. Verwijder alleen de dikke/taaie stelen van de zomerpostelein. Was indien nodig m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof. Halveer de cherrytomaatjes.
  4. Voeg, als de aubergine wat zacht is geworden, de zomerpostelein toe. Laat slinken. Roer de knoflook-zout pasta erdoor. Voeg de tomaatjes toe. Laat ca. 8 minuten afgedekt pruttelen.
  5. Giet de kikkererwten af en roer door de stoof. Hak de koriander fijn (incl. dunne steeltjes). Halveer de olijven.
  6. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of onder de grill van de oven.
  7. Voeg de koriander en olijven bij de stoof. Breng op smaak met een chilivlokje (optioneel), zout en peper.
  8. Serveer de Rijliya met het pitabrood.