Rijst met Midden-Oosterse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met spaghettipompoen, sinaasappel en paprika

Lam, Kalf, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Rijst met Midden-Oosterse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met spaghettipompoen | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks spaghettipompoen
  • 100 gram appel
  • 100 gram ui
  • 400 gram lams-kalfsgehakt baharat gekruid
  • 300 gram basmatirijst
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 1 bakje Midden-Oosterse specerijen
  • 1 pakje passata
  • 30 gram koriander
  • 1 stuks sinaasappel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teen knoflook
  • 120 ml (ca.) water
  • 1 tl zout voor de saus
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spaghettipompoen, verwijder de zaden. Bestrooi de binnenkant met peper en zout. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif in de oven voor ca. 20-25 min.
  2. Schil de appel en pel de ui. Rasp van de appel en ui ca. 100 gram (bij 4p) in een vergiet. Druk het vocht eruit en kneed de appel en ui met (witte) peper door het gehakt. (Het gehakt is al gezouten!) Draai balletjes, iets kleiner dan een pingpongbal. Braad aan in wat olie in een stoofpan, schud af en toe om.
  3. Zet de rijst op in dubbel zoveel water met zout en kook zachtjes in ca. 10 minuten gaar en droog.
  4. Snij de paprika in stukjes. Hak de knoflook. Voeg beide, samen met het specerijenbakje bij de balletjes als ze zijn dichtgeschroeid en bak een paar minuutjes mee. Voeg de passata toe met de aangegeven hoeveelheid water en zout.
  5. Hou wat korianderblaadjes apart ter garnering. Hak de rest fijn (incl. steeltjes) en voeg bij de tomatensaus.
  6. Snij de sinaasappel in dunne plakjes. Leg bij de saus en duw onder. Laat nog ca. 10 min. afgedekt sudderen op laag vuur.
  7. Haal de pompoen uit de oven en check met behulp van een vork of het vruchtvlees makkelijk loslaat. Proef even, het mag nog een beetje bite hebben. Haal het vruchtvlees los en roer door de rijst. Serveer de saus er royaal overheen. De spaghettipompoen is heel neutraal van smaak maar neemt daardoor heel goed de smaak van de saus op.
  8. Goed om te weten: In het specerijenbakje zit 2 tl gemalen kardemom en 2 tl kurkumapoeder bij 4p. Bij 2p de helft.
  9. Je hebt meer rijst gekregen, maar vanwege de spaghettipompoen vonden wij 75 gram pp genoeg.