Skip to main content

Rijst met paksoi, oesterzwammen en cashewnoten in Chinese dressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Volkoren basmatirijst
  • 300 g Oesterzwammen
  • 1 el Gember (geraspte)
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 struik(en) Paksoi
  • 4 stuk(s) Lente-ui
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 1 flesje(s) Chinese dressing
  • 150 g Cashewnoten

In Huis

  • 250 ml Water
  • 1 blokje(s) Bouillonblokje
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 1 el Sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. In het flesje Chinese dressing zit: 2 el sojasaus, 1 el rijstwijn, 1 el sesamolie.
  2. Zet de rijst op (zie instructie bij de inhoudslijst).
  3. Zet 250 ml water op met een half blokje bouillon (bij 3 en 4p).
  4. Veeg de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken.
  5. Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Snij de rode peper in stukjes.
  6. Was de paksoi, sla de struik goed droog en snij in kwarten. Snij de lente uitjes in stukken van ca. 3 cm.
  7. Klop de eieren los met de sojasaus en 1 el van de zonnebloemolie (bij 4p). Bak 2 dunne omeletten (bij 4p). Hou warm.
  8. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en fruit de gember en rode peper even aan.
  9. Voeg dan de oesterzwammen toe en roerbak in ca. 3-4 minuten op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
  10. Voeg op het laatst de knoflook toe. Schud om en leg de paksoi en lente-ui op de oesterzwammen. Voeg de aangegeven hoeveelheid Chinese dressing en de bouillon toe en laat op hoog vuur in enkele minuten slinken met de deksel op de pan.
  11. Hak de cashewnoten grof en zet op tafel.
  12. Rol de omeletten op en snij in plakjes zodat je omelet reepjes krijgt.
  13. Serveer de rijst met de groenten en de omeletreepjes.
  14. Laat iedereen zelf cashewnoten naar smaak toevoegen.