Skip to main content

Rijstbowl met currieworstjes en sperziebonen

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kalfsbraadworst
  • 2 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 takje(s) Basilicum

In Huis

  • 150 g Sperziebonen
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Koenjit
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 tl Lichtbruine suiker
  • 350 g Rijst
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Stoom of kook de boontjes in water met wat zout beetgaar in ca. 8 minuten.
  3. Kook de worstjes zachtjes 10 minuten in een pan met wat water. Laat afkoelen en snij in grove stukken.
  4. Verhit de olie in een pan en bak de uien 5 minuten zachtjes aan. Voeg knoflook, komijn, koriander, koenjit en de rode peper toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de suiker, bonen en stukken worst toe en kook nog 2 minuten. Roer er de basilicum door.
  5. Schep de rijst in kommen. Schep er de worst met saus over en serveer.