Skip to main content

Rijstnoedels met sperziebonen, aubergine, pindasaus, ei en zoetzure komkommer

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Eieren
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 400 g Sperziebonen
  • 250 g Bruine rijstnoedels
  • 1 zakje(s) Pindasaus
  • 1 bosje(s) Koriander

In Huis

  • 2 el Suiker
  • 4 el Azijn
  • om te bakken Olie
  • 2 teen Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de eieren 7-8 min. (Je kan de eieren ook bakken als je dat lekkerder vindt!)
  2. 2. Breng een ruime pan water aan de kook voor de mihoen straks.
  3. 3. Snij de komkommer in dunne linten met een kaasschaaf. Doe de suiker en azijn in een bakje, roer goed door en voeg de komkommer toe.
  4. 4. Was de aubergine en snij in dobbelsteentjes van 1.5 cm. Bak de aubergine een paar minuutjes aan in een afdekbare pan in een flinke scheut olie. Schud de pan af en toe om. Voeg als nodig nog een keer wat olie toe.
  5. 5. Haal de steeltjes van de sperziebonenen snij in stukjes van 1.5 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg de sperziebonen en knoflook bij de aubergine en hussel een paar keer om.
  6. 6. Voeg 100 ml (bij 4p) water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 4 min. gaar stomen (vanaf dat het goed op stoom is).
  7. 7. Kook de noedels gaar in ruim water volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel af tegen het plakken.
  8. 8. Voeg de mix voor pindasaus bij de groenten als die beetgaar zijn en roer net zo lang tot de pindasaus is opgelost. Laat de groenten nog even sudderen.
  9. 9. Pel intussen de eieren en halveer ze. Of bak ze nu in een koekenpan.
  10. 10. Snij de koriander fijn.
  11. 11. Schep de noedels op het bord, voeg de groenten in saus toe en leg op elk bord twee halve eieren (of een gebakken ei). Bestrooi met koriander en serveer met de zoetzure komkommer.