Risotto 5-groenten met Parme Vegano

Vegan

  • Totale tijd minuten
Risotto 5 groenten met Parme Vegano | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks rode paprika
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 100 gram spinazie
  • 1 bakje Parme Vegano

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokje groentebouillon
  • olie om te bakken
  • droge witte wijn optioneel
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  2. Snipper de ui. Snij de bleekselderij in stukjes. Fruit de ui en bleek in een afdekbare wok of braadpan in een beetje olie. Kerf intussen de prei in de lengte in en spoel het zand er tussenuit. Snij in fijne ringen. Voeg bij de ui en bleek en bak een paar minuutjes.
  3. Snij intussen de paprika in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Leg beide op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Bak 20-25 minuten in de oven. Schud halverwege om.
  4. Voeg als de ui zacht is de rijst toe. Schep om tot de korrels glazig zijn. Als je nog een restje witte wijn hebt (ca. 100 ml bij 4p), blus de rijst daar dan mee af. Laat verdampen en voeg een soeplepel bouillon toe. Laat zachtjes pruttelen en voeg steeds als het vocht is opgenomen weer wat bouillon toe. De rijst moet bij elkaar ca. 20-25 min. zachtjes koken.
  5. Roer als de rijst gaar is maar nog wel een beetje nat de spinazieblaadjes erdoor. Draai het vuur uit als ze wat zijn geslonken en roer er per persoon ongeveer 1 el Parme Vegano door. Breng op smaak met peper en serveer met de geroosterde paprika en tomaat en rest van de Parme Vegano naar smaak.