Risotto 5-groenten met Vleitegeit kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Risotto 5 groenten met Vleitegeit kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks rode paprika
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 100 gram geitenkaas Vleitegeit
  • 1 zakje waterkers

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokje groentebouillon
  • olie om te bakken
  • droge witte wijn (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  2. Snipper de ui. Snij de bleekselderij in stukjes. Fruit samen in een afdekbare wok of braadpan in een beetje olie. Kerf intussen de prei in de lengte in en spoel het zand er tussenuit. Snij in fijne ringen. Voeg bij de ui en bleek en bak een paar minuutjes.
  3. Snij intussen de paprika in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Leg beide op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Bak 20-25 minuten in de oven. Schud halverwege om.
  4. Voeg als de ui zacht is de rijst toe. Schep om tot de korrels glazig zijn. Als je nog een restje witte wijn hebt (ca. 100 ml bij 4p), blus de rijst daar dan mee af. Laat verdampen en voeg een soeplepel bouillon toe. Laat zachtjes pruttelen en voeg steeds als het vocht is opgenomen weer wat bouillon toe. De rijst moet bij elkaar ca. 20-25 min. zachtjes koken.
  5. Rasp de kaas. Zet ongeveer de helft in een bakje op tafel. De rest gaat straks door de risotto.
  6. Draai als de rijst gaar maar nog wel een beetje nattig is het vuur uit en roer de andere helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en laat even staan.
  7. Haal de waterkersblaadjes af, alleen de dikke stelen zijn minder lekker. Roer het merendeel door de risotto en hou wat achter voor garnering. Schep de risotto op de borden en verdeel de paprika en tomaat eroverheen. Maak af met de rest van de geraspte kaas en garneer met de waterkers.