Skip to main content

Risotto met broccoli, Nieuw-Zeelandse spinazie en venkelslaatje

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Broccoli
  • 1 stuk(s) Ui
  • 300 g Risottorijst
  • 600 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 150 g Oude kaas
  • 2 tl Tijm
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 2 el Citroensap
  • 20 g Kappertjes

In Huis

  • 1 liter Water
  • 2 stuk(s) Bouillonblokje
  • 6 el Olijfolie
  • scheutje(s) Witte wijn
  • Boter (klontje)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker ui en kaas nodig deze week.
  2. 1. Breng een pannetje water aan de kook voor de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer een paar minuten. Giet en spoel met koud water af en zet weg.
  3. 2. Bereid met behulp van de waterkoker de bouillon voor.
  4. 3. Pel en snipper de ui. Verwarm de helft van de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui. Voeg als hij glanst de rijst toe en schep goed om, zodat elke korrel bedekt is met olie. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onder staat. Laat opnemen en voeg dan steeds een nieuwe soeplepel bouillon toe. Ga daarmee door tot de rijst gaar is in ca. 20-25 minuten.
  5. 4. Haal de dikkere stelen van de Nieuw Zeelandse spinazie, die zijn taai, de dunnere kan je wel eten (je houdt ongeveer de helft aan gewicht over). Rasp de kaas. Ris de tijm.
  6. 5. Snij de venkel doormidden, verwijder de kern en snij in zo dun mogelijke plakjes. Pers de citroen uit en meng het sap met de andere helft van de olie en de tijm. Giet samen met de kappertjes over de venkel. Breng op smaak met peper en zout.
  7. 6. Laat de risotto als die gaar is, liefst met nog een bite, een beetje smeuig. Roer een klont boter erdoor en de helft van de geraspte kaas. Schep vervolgens de broccoli en de spinazie erdoor. Serveer met de rest van de kaas en de venkelsalade erbij.