Skip to main content

Risotto met cavolo nero

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram palmkool (cavolo nero)
  • 1 ui
  • half gedroogde tomaatjes (naar smaak)
  • 75 gram reade jutter (geraspt)

In Huis

  • 320 gram risotto rijst
  • 100 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gram boter
icon package

Recept stappen

  1. Was de cavolo nero en verwijder de nerf. Snij in heel dunne reepje. Blancheer 2-3 minuten in kokend water. Giet af en overgiet met koud water. Laat goed uitlekken. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snij de gedroogde tomaatjes in stukjes. Snipper de ui. Doe een beetje van de olie waarin de tomaatjes bewaard worden in een koekenpan en bak de tomaten en uitjes zachtjes aan. Hou apart.
  3. Verwarm de bouillon tot heet. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Doe de rijst erbij. Laat de rijst zachtjes bakken roosteren maar let op dat deze niet verbrand. Blus met de witte wijn. Voeg steeds een pollepel de bouillon toe en roer deze door de rijst tot de bouillon opgenomen is. Ga zo door tot de rijst al dente is. Dit duur 15-20 minuten.
  4. Roer er vervolgens de cavalo nero en het mengsel van ui en tomaat door. Roer er op het laatst de boter en de geraspte kaas door. Laat 2 minuten staan en serveer.
  5. lekker met wat gehakte walnoten erover of een plakje uitgebakken pancetta erop.