Risotto met champignons en paksoi

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
Risotto met champignons en paksoi | maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 600 gram flespompoen
  • 1 bakje curryspecerijen
  • 300 gram Blue Japon rijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 stronk paksoi
  • 100 gram pinda's

In Huis

  • 1 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • naar smaak citroen- of limoesap
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor in een pannetje.
  2. Snipper de ui. Bak zachtjes in wat olie in een wok.
  3. Snij de pompoen in blokjes van 1 cm. Voeg met de specerijen (zie tip) en rijst bij de ui en bak even mee.
  4. Roer de kokosmelk door de risotto en voeg een flinke soeplepel bouillon toe. Roer goed door en dek af. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen en nieuwe lepel toe, roer en dek weer af. Net zolang tot de rijst beetgaar is (ca. 20 minuten). De bouillon hoeft niet op.
  5. Snij de champignons doormidden of in vieren. Verwarm olie in een koekenpan en bak bruin.
  6. Snij de paksoi in stukjes. Hak de knoflook. Voeg beide bij de champignons. Bak nog ca. 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  7. Breng de risotto, als deze net gaar is en nog een beetje nat, op smaak met peper, zout en een klein kneepje citroensap (of limoensap als je dat hebt). Serveer de risotto met de geroerbakte groenten en bestrooi met de pinda's.
  8. Goed te weten: in het curryspecerijenbakje (voor 4p) zit: 1tl venkelzaad, 4 kardemompeulen, 1/4 tl chilivlokken, 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma. In het 2p bakje zit de helft.
  9. Haal de kardemompeulen uit de risotto voordat je gaat eten of haal de balletjes uit de peulen voordat je de specerijen in de pan doet.