Risotto met erwtjes en kabeljauw

Vis

  • Totale tijd 45 minuten
Maaltijdbox met duurzame streekproducten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks banaansjalot
  • 400 gram kabeljauw
  • 100 gram overjarige kaas

In Huis

  • 1 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • 200 ml witte wijn
  • 400 gram risotto
  • 1 blik erwten
  • flinke klont boter
  • 1 stuks citroen
icon package

Recept stappen

  1. Breng 1 liter water aan de kook en voeg 2 blokjes groentebouillon toe. Hou warm.
  2. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook voor 2/3 minuten glazig.
  3. Voeg de rijst toe en fruit een minuutje mee.
  4. Blus af met de witte wijn en wacht tot deze is verdampt.
  5. Voeg al roerend steeds een beetje bouillon toe aan de rijst. Wacht tot deze is opgenomen en herhaal dit proces tot de bouillon op is. De rijst is na ongeveer 20 minuten gaar.
  6. Maak ondertussen de kabeljauw klaar. Verwarm wat olie in een pan en bak daarin de kabeljauw langzaam gaar. Leg de kabeljauw eerst met huidkant erop en bak ca. 6 minuten op laag vuur. Keer na 6 minuten de kabeljauw om en bak nog 2-3 minuten.
  7. Rasp een flinke hoeveelheid overjarige kaas en zeef de erwten uit blik.
  8. Wanneer de rijst bijna klaar is (smeuïg, maar nog wel een bite) voeg je de erwtjes, overjarige kaas en flinke klont boter toe.
  9. Meng alles goed door elkaar en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de rijst met de kabeljauw en wat schijfjes citroen.