Skip to main content

Risotto met groene asperges, Reade Jutter en kruidige pangrattato

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 sjalot
  • 300 gram koolrabi
  • 300 gram risottorijst
  • 500 gram groene asperges
  • 150 gram Reade Jutter
  • kneepje citroensap
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 2 el salieblaadjes

In Huis

  • 2 liter water
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olie (om te bakken)
  • 50 gram boter
  • 2 oude boterhammen
icon package

Recept stappen

  1. Breng de bouillon in een grote pan aan de kook, draai het vuur laag tot de bouillon zachtjes borrelt.
  2. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Schil de koolrabi en snij in blokjes van 0.5 cm. Bak alles samen in wat olie in de koekenpan en roerbak zachtjes 3-4 minuten tot de sjalot glazig is. Roer de rijst erdoor tot de korrels rondom vettig zijn. (Voeg als je dat hebt een scheutje witte wijn toe en laat verdampen).
  3. Voeg een soeplepel hete bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Herhaal dit proces, totdat alle bouillon gebruikt is en de rijst romig is maar nog iets stevig vanbinnen (dit duurt ca. 20 min.).
  4. Verwijder de kontjes (ca. 2 cm) van de asperges en snij in drieën. Smelt de helft van de boter met een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de asperges erin en bak ze in 7-8 minuten goudbruin en beetgaar. Bestrooi met grof zout en hou warm.
  5. Haal de korst van de Reade Jutter en snij fijn. Neem de risotto van het vuur, roer de Reade Jutter erdoor en een kneepje citroensap naar smaak. Dek de pan af.
  6. Snij de salie en tijm fijn. Snij de boterham in kleine stukjes. Verhit olijfolie en de andere helft van de boter en voeg de fijngesneden salie, tijm en stukjes brood toe. Roerbak alles 3-4 minuten tot het brood goudbruin en krokant is. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de risotto over de borden en leg de asperges erop. Bestrooi met de pangrattato.