Skip to main content

Risotto met Nieuw-Zeelandse spinazie, broccoli en een venkelslaatje

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 350 gram broccoli
  • 1 rode ui
  • 500 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 2 tl tijm
  • 1 venkel

In Huis

  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 6 el olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • scheut witte wijn (optioneel)
  • 100 gram overjarige kaas
  • 2 el citroensap
  • 20 gram kappertjes
  • 1 klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pannetje water aan de kook voor de broccoli. Bereid met behulp van de waterkoker de bouillon voor.
  2. Pel en snipper de ui. Verwarm de helft van de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui. Voeg als hij glanst de rijst toe en schep goed om, zodat elke korrel bedekt is met olie. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onder staat. Voeg evt een scheut witte wijn toe. Laat opnemen en voeg dan steeds een nieuwe soeplepel bouillon toe. Ga daarmee door tot de rijst gaar is in ca. 20-25 minuten. De risotto hoort, als hij klaar is, nog een beetje een bite te hebben en smeuig te zijn.
  3. Verdeel intussen de broccoli in roosjes en blancheer een paar minuten. Giet en spoel met koud water af en zet weg.
  4. Haal de dikkere stelen van de Nieuw-Zeelandse spinazie (die zijn taai, de dunnere kan je wel eten). Je houdt ongeveer de helft aan gewicht over. Rasp de kaas. Ris de tijm.
  5. Snij de venkel doormidden, verwijder de kern en snij in zo dun mogelijke plakjes. Meng het citroensap met de andere helft van de olie en de tijm. Giet samen met de kappertjes over de venkel. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Roer een klont boter en de helft van de geraspte kaas door de risotto. Schep vervolgens de broccoli en de spinazie erdoor. Serveer met de rest van de kaas en de venkelsalade.