Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Risotto met pesto, geroosterde bloemkool en schelvisfilet

Vis

  • Totale tijd minuten
Risotto met pesto, geroosterde bloemkool en schelvisfilet | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 0.5 zakje zonnebloempitten
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks prei
  • 400 gram Blue Japonrijst
  • 1 stuks bloemkool
  • 0.75 bosje bladselderij
  • 4 schijfjes citroen
  • 4 filets schelvis

In Huis

  • 1 liter water
  • 2 blokje voor 0.5 liter groentebouillon (zie: let op!)
  • boter en olie om in te bakken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 teen knoflook voor de risotto
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 teentje knoflook voor de pesto
  • 8 el (milde) olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rooster de zonnebloempitten (zie tip) zachtjes in een afdekbare wok of hapjespan (straks gebruik je die voor de sjalot). Leg op een bordje en laat afkoelen.
  3. Snipper intussen de sjalot en bereid de bouillon voor. Verwarm een goede klont boter in de wok en fruit de sjalot. Voeg de gedroogde tijm toe. Snij de prei in ringen en was goed. Bak een paar minuten mee.
  4. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de rijst toe. Schep om. Blus af met de witte wijnazijn. Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
  5. Snij de bloemkool in plakken van ca. 2 cm dik. Het is niet erg als er roosjes afvallen. Meng met olie, zout, peper en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 minuten in de oven.
  6. Maak de pesto in het bakje van de staafmixer. Hak de selderij (incl. steeltjes) en knoflook grof en staafmix met de zonnebloempitten, (milde) olijfolie, zout en peper. Snij de citroen in schijfjes (hou apart) en pers een kneepje citroensap bij de pesto. Roer de pesto door de risotto als ze klaar is en dek af (vuur uit).
  7. Verwarm boter en wat olie in een koekenpan. Dep de vis droog en kruid met zout en peper. Bak als de boter wat bruin is en gestopt met schuimen de vis op de huid ca. 4 minuten en draai op het laatst nog twee minuutjes om.
  8. Serveer de risotto met de bloemkool, vis en schijfjes citroen.
  9. Let op! Sommige bouillonblokjes zijn voor 1 liter in plaats van 0,5 liter!
  10. Rooster alvast alle zonnebloempitjes en bewaar de helft voor het andere gerecht.