Skip to main content

Risotto met prei, paprika en cherrytomaat

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 100 g Peen
  • 2 stuk(s) Prei
  • 300 g Risottorijst
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 1 bakje(s) Rucolamelange
  • 1 el Dragon (fijngesneden)

In Huis

  • 1 liter Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • naar smaak Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken
  • optioneel Droge witte wijn
  • 1 klontje(s) Boter
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet het water op met de bouillonblokjes.
  2. 2. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. Snij de puntpaprika doormidden, verwijder de zaadjes, snij in repen en dan in stukjes. Leg op de bakplaat.
  3. 3. Snij de tomaatjes doormidden en leg bij de paprika. Besprenkel met olijfolie, peper en zout, hussel om en zet de bakplaat ca. 15 minuten in de oven.
  4. 4. Snipper de sjalot en snij de peen in kleine stukjes. Snij de prei in halve ringen en was met behulp van een slacentrifuge. Fruit sjalot, peen en prei in een wok of braadpan in een beetje olie. Voeg als de sjalot zacht is de rijst toe. Bak een paar keer om tot de korrels een beetje glazig zijn.
  5. 5. Als je nog een restje witte wijn hebt (ca. 100 ml bij 4p), blus de rijst daar dan mee af. Laat de alcohol verdampen en voeg een soeplepel bouillon. Laat zachtjes pruttelen en voeg steeds als het vocht is opgenomen weer wat vocht toe. De rijst moet bij elkaar ca. 20-25 min. koken.
  6. 6. Hussel de groenten in de oven na 15 min om en schuif nog 5-10 min terug.
  7. 7. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de helft in een bakje voor op tafel. De rest gaat straks door de risotto. Was de rucolamelange en zet in een bakje op tafel. Hak de dragon fijn.
  8. 8. Meng als de rijst gaar is maar nog wel een beetje nattig, de dragon, een klontje boter en de andere helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met peper.
  9. 9. Schep op elk bord risotto, daarover heen de paprika en tomaat, wat rucolamelange en Parmezaanse kaas.
  10. <br>Let op: je hebt vaker dragon nodig deze week.