Risotto met prei, paprika en cherrytomaat

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
2544 Risotto Met Prei Paprika En Cherrytomaat

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks puntpaprika
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks sjalot
  • 2 stuks prei
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 80 gram overjarige geitenkaas
  • 1 handje rucola
  • 1 el dragon (fijngesneden)

In Huis

  • 1 liter water (voor de bouillon)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • olijfolie om te bakken
  • optioneel droge witte wijn
  • 1 klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet het water op met de bouillonblokjes.
  2. Snij de paprika in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Leg beide op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout, hussel om en bak ca. 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege om.
  3. Snipper de sjalot. Snij de prei in halve ringen en was goed. Fruit de sjalot en prei in een wok of braadpan in een beetje olie. Voeg als de sjalot zacht is de rijst toe. Schud om tot de korrels glazig zijn.
  4. Als je nog een restje witte wijn hebt (ca. 100 ml bij 4p), blus de rijst daar dan mee af. Laat verdampen en voeg een soeplepel bouillon toe. Laat zachtjes pruttelen en voeg steeds als het vocht is opgenomen weer wat vocht toe. De rijst moet bij elkaar ca. 20-25 min. koken.
  5. Rasp de kaas. Zet de helft in een bakje op tafel. De rest gaat straks door de risotto. Zet ook de rucola in een bakje op tafel. Hak de dragon fijn.
  6. Meng als de rijst gaar is maar nog wel een beetje nattig, de dragon, een klontje boter en de andere helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper.
  7. Verdeel de risotto over de borden, daarover heen de paprika en tomaat, rucola en kaas.