Skip to main content

Risotto met radicchio

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Red Sun sjalot
  • 1 krop(pen) Radicchio

In Huis

  • 3 el Boter
  • 300 g Risottorijst
  • 2 dl Rode wijn
  • 6 dl Groentebouillon
  • 150 g Parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de sjalotten fijn en fruit aan met de helft van de boter.Voeg de rijst toe en laat enkele minuutjes bakken. Voeg de rode wijn toe, en wacht totdat deze volledig is opgenomen. Voeg dan de hete bouillon toe, roer één keer, en laat dan 15 minuten sudderen.
  2. 2. Snij intussen de radicchio in dunne reepjes.
  3. 3. Proef of de rijst beetgaar is. Zo niet laat hem dan nog even op het vuur, en voeg eventueel een beetje bouillon toe.
  4. 4. Voeg dan de radicchio, de rest van de boter en de kaas toe, roer flink, doe een deksel op de pan en laat een minuutje rusten.
  5. 5. Dien de risotto op met wat versgeraspte Parmezaan.