Skip to main content

Risotto met rode biet en witte kaas

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Chioggia bieten
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 3 el Muntblaadjes
  • 150 g Geiten-saladekaas

In Huis

  • 1 liter Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • Olijfolie om te bakken
  • 300 g Risottorijst
  • scheutje(s) Azijn
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan met het water en de blokjes groentebouillon op en breng aan de kook.
  2. 2. Schil de bieten en rasp ze grof. Snipper de rode ui.
  3. 3. Doe de olijfolie om te bakken in een soeppan met dikke bodem. Fruit de rode ui tot glazig en voeg dan de rijst toe. Bak de rijst al roerend mee totdat de korrels een beetje doorzichtig worden. Zorg dat de korrels niet verbranden of bruin worden.
  4. 4. Roer dan de geraspte rode biet erdoor en voeg 3/4 van de groentebouillon erbij. Breng het geheel weer aan de kook en laat met de deksel (schuin) op de pan in ca. 20-25 minuten gaar worden. Voeg evt. nog wat groentebouillon erbij als het droog kookt of haal de deksel van de pan als het te vochtig blijft.
  5. 5. Hak de blaadjes munt grof. Verbrokkel de kaas.
  6. 6. Voeg als bijna al het vocht door de rijst is opgenomen de gehakte munt en 2/3 van de kaas toe (bewaar de rest voor garnering). Laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout en een klein scheutje azijn als tegenhanger van de zoete rode bieten.
  7. 7. Serveer de risotto en laat iedereen aan tafel nog wat kaas eroverheen strooien.
  8. Lekker met wat gemengde sla.