Skip to main content

Risotto met rode biet, koolrabi en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram rode biet
  • 200 gram koolrabi
  • 50 gram rucola

In Huis

  • 1 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 stuks sjalot
  • om te bakken olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • 2 el muntblaadjes
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • scheutje/kneepje wijn of citroensap
  • scheutje witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met het water en de bouillonblokjes op.
  2. Schil de bieten en rasp ze met een grove rasp. Snipper de sjalot.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan of soeppan met dikke bodem. Fruit de sjalot zachtjes aan. Schil en snij de koolrabi in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg de koolrabi. en rijst bij de sjalot. Bak al roerend mee totdat de rijstkorrels een beetje doorzichtig worden.
  4. Blus af met een scheut wijn of kneepje citroensap. Roer de bieten en 3/4de van de bouillon erbij. Breng het geheel weer aan de kook en laat met de deksel (schuin) op de pan circa 15-20 minuten gaar worden. Check af en toe of er nog wat bouillon bij moet. Of haal de deksel van de pan als het te vochtig blijft.
  5. Hak de munt grof.
  6. Je hebt nu even tijd tot de risotto gaar is. Je kan alvast de tafel dekken en/of ruim alvast het aanrecht op :).
  7. Laat het vocht grotendeels uit de risotto koken (maar laat het wel lekker smeuïg, de risotto mag ook een kleine bite houden). Voeg de geitenkaas toe. Laat deze smelten en roer samen met de gehakte munt en rucola (eventueel iets fijner gesneden) goed door de rijst. Breng op smaak met peper en zout en een klein beetje azijn als tegenhanger van de zoete biet. Garneer eventueel met nog een plukje rucola en serveer.