Skip to main content

Risotto met rode biet, koolrabi, munt en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 600 gram rode biet
  • 2 stuks banaansjalot
  • 200 gram koolrabi
  • 300 gram risottorijst
  • 2 el muntblaadjes
  • 125 gram buche fraiche geitenkaas
  • 50 gram rucola

In Huis

  • 1 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • om te bakken olijfolie
  • scheutje wittewijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met het water en de bouillonblokjes op.
  2. Schil de bieten en rasp ze met een grove rasp. Snipper de sjalot.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan of soeppan met dikke bodem. Fruit de sjalot zachtjes aan. Schil en snij de koolrabi in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg de koolrabi en rijst bij de sjalot. Bak al roerend mee totdat de rijstkorrels een beetje doorzichtig worden. Zorg dat de korrels niet verbranden of bruin worden!
  4. Roer de bietenrasp en 3/4 van de bouillon erbij. Breng het geheel weer aan de kook en laat met de deksel (schuin) op de pan circa 20-25 minuten gaar worden. Check af en toe of er nog wat bouillon bij moet. Of haal de deksel van de pan als het te vochtig blijft.
  5. Hak de munt grof.
  6. Je hebt nu even tijd tot de risotto gaar is. Maak voor jezelf een muntthee (je hebt waarschijnlijk wat over), dek de tafel en/of ruim alvast het aanrecht op.
  7. Laat het vocht grotendeels uit de risotto koken (maar laat het wel lekker smeuïg, de risotto mag ook een kleine bite houden). Voeg de geitenkaas toe. Laat deze smelten en roer samen met de gehakte munt en rucola (eventueel iets fijner gesneden) goed door de rijst heen. Breng op smaak met peper en zout en een klein beetje azijn als tegenhanger van de zoete biet.