Skip to main content

Risotto met rode biet, munt en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Rode biet
  • 2 stuk(s) Banaansjalot
  • 300 g Risottorijst
  • 1 zakje(s) Gemengde sla
  • 2 handje(s) Muntblaadjes
  • krop(pen) Radicchio
  • 150 g Buche fraiche geitenkaas

In Huis

  • 1 liter Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Suiker
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan met het water en de bouillonblokjes op.
  2. 2. Schil de bieten en rasp ze met een grove rasp. Snipper de sjalot.
  3. 3. Doe de olijfolie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de sjalot heel even zachtjes aan en voeg wanneer hij wat glazig is de rijst toe. Bak die al roerend mee totdat de korrels een beetje doorzichtig worden. Zorg dat de korrels niet verbranden of bruin worden!
  4. 4. Roer dan de bietenrasp erdoor en voeg 3/4 van de bouillon erbij. Breng het geheel weer aan de kook en laat met de deksel (schuin) op de pan circa 20-25 minuten gaar worden. Check af en toe of er nog wat bouillon bij moet. Of haal de deksel van de pan als het te vochtig blijft.
  5. 5. Maak intussen de gemengde sla. Roer in een slakom de azijn, olie, mosterd en suiker door elkaar. Was de sla, voeg evt wat van de radicchio toe en voeg bij de dressing.
  6. 6. Hak de munt grof.
  7. 7. Laat het vocht grotendeels uit de risotto koken (maar laat het wel lekker smeuig) en voeg de geitenkaas toe. Laat deze smelten en roer samen met de gehakte munt goed door de rijst heen. Breng op smaak met peper en zout en een klein beetje azijn als tegenhanger van de zoete biet. Serveer met de gemengde sla.