Skip to main content

Risotto met roodlof, rode ui, tijm, parmezaanse kaas en little gem sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 300 g Calasparra rijst
  • 4 stronk(en) Roodlof
  • 90 g Parmezaanse kaas
  • 2 stuk(s) Little gem sla

In Huis

  • 1 liter Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 1 tl Tijmblaadjes
  • 1 teen Knoflook
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 klont(en) Boter
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op met water en de bouillonblokjes.
  2. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Doe de olie in een wok of braadpan en fruit de ui en knoflook even aan en voeg dan de rijst en de tijm toe.
  3. Als de rijst glazig is (blijf roeren zodat het niet verbrandt), blus je af met de balsamicoazijn. Laat het zuur een paar minuutjes verdampen. Voeg dan een soeplepel bouillon toe en wacht tot die is opgenomen door de rijst. Voeg dan steeds weer een soeplepel toe en roer af en toe om.
  4. Snij ondertussen de roodlof in ringetjes terwijl je de risotto in de gaten blijft houden.
  5. Voeg na ongeveer 10 minuten de roodlof bij de rijst en ga door met het proces van bouillon opnemen en af en toe roeren.
  6. De rijst heeft in totaal 20-25 minuten nodig om gaar te worden, met nog net een bite.
  7. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en was de sla. Maak een simpele vinaigrette van 3 el olijfolie, 1 el balsamico en wat peper en zout.
  8. Als de risotto gaar is en nog een beetje smeuig roer je 3/4 van de Parmezaanse kaas en de klont boter erdoor.
  9. Zet het vuur uit en laat de risotto met deksel op de pan nog 1 minuut rusten.
  10. Serveer de risotto met de sla en de rest van de Parmezaanse kaas om erover te strooien.
  11. PS. Als je wat Parmezaanse kaas over hebt kan je dat ook nog lekker bij de gnocchi eten maar dat hoeft niet.