Skip to main content

Risotto met schorseneren, roodlof en kabeljauwstukjes

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram schorseneren
  • 1 stuks banaansjalot
  • 225 gram risottorijst
  • 4 stronkjes roodlof
  • 400 gram kabeljauwstukjes
  • 2 el peterselieblaadjes
  • ter garnering mizuna

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes visbouillon
  • 1 kneepje citroensap (mag uit flesje)
  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  2. Vul een pan met koud water en een kneepje citroensap. Vul de gootsteen met water en schil de schorseneren onderwater (of gebruik handschoenen). Snij ze direct in stukjes van ca. 2 cm en doe in de pan.
  3. Verschoon (zo nodig) het water in de pan, voeg een kneepje citroensap toe en kook vanaf het moment dat het water kookt in 6-8 minuten beetgaar.
  4. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  5. Fruit de sjalot in wat olie in een wok of hapjespan glazig en voeg de rijst en knoflook toe. Schep om totdat de rijst glazig is. Voeg zoveel bouillon toe tot de rijst net onderstaat. Voeg steeds, als het bijna is droog gekookt, een soeplepel bouillon toe. De rijst moet in totaal 20-25 minuten koken. Zet een wekker op 20 minuten.
  6. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes, terwijl je de risotto in de gaten blijft houden.
  7. Check na 20 minuten of de rijst gaar is, hij moet nog een beetje nat zijn. Draai het vuur uit, roer de witte wijnazijn, de roodlof en de schorseneren erdoor. Dek af en laat even staan.
  8. Bestrooi de kabeljauwstukjes met peper en zout. Bak de stukjes in een koekenpan in wat olie rondom net gaar.
  9. Snij de peterselie fijn en roer op het laatst door de risotto. Pluk wat kleine blaadjes mizuna uit het zakje of snij de grotere bladeren grof en garneer de risotto hiermee. Serveer met de vis.