Risotto met schorseneren, roodlof en skreifilet

Vis

  • Totale tijd minuten
Wk 6 Risotto met schorseneren roodlof en skreifilet 2

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram schorseneren
  • 1 stuks banaansjalot
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 2 stronkjes roodlof
  • 1 bosje rode mosterdblad (in het zakje veldsla)
  • 50 gram Hollandse 'parmezaan'
  • 4 filet skrei

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes vis- of groentebouillon
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  2. Vul een pan met koud water en een kneepje citroensap. Vul de gootsteen met water en schil de schorseneren onder water (of gebruik handschoenen). Snij ze direct in stukjes van ca. 1 cm en doe in de pan.
  3. Verschoon (zo nodig) het water in de pan, voeg nog een kneepje citroensap toe en kook vanaf het moment dat het water kookt in 6-8 minuten beetgaar.
  4. Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de sjalot, fruit zachtjes tot glazig. Hak de knoflook, voeg toe. Voeg de rijst toe en schep om tot glazig. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg zoveel bouillon toe tot de rijst net onder staat. Voeg steeds, als het vocht bijna is droog gekookt, een soeplepel bouillon toe. De rijst moet in totaal 20-25 minuten koken. Zet een wekker op 20 minuten.
  5. Giet de schorseneren af.
  6. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes, terwijl je de risotto in de gaten blijft houden. Spoel het mosterdblad af en snij grof. Rasp de kaas.
  7. Check na 20 minuten of de rijst gaar is, hij moet nog een beetje nat zijn en mag een bite hebben. Draai het vuur uit, roer eerst de kaas, dan de schorseneren en als laatste de roodlof erdoor. Leg er een klontje boter op, dek af en laat even staan.
  8. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Bak in wat boter of olie 6 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuutjes.
  9. Garneer de risotto met het mosterdblad. Serveer met de vis.