Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Risotto met schorseneren, roodlof, mosterdbladsla en Parme Vegano

Vegan

  • Totale tijd minuten
Risotto met schorseneren roodlof mosterdbladsla en Parme Vegano | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram schorseneren
  • 1 stuks banaansjalot
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 2 stronkjes roodlof
  • 40 gram zonnebloempitjes
  • 1 bosje rode mosterdblad (in het zakje veldsla)
  • 2 potje Parme Vegano

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • kneepje Citroensap (mag uit flesje)
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  2. Vul een pan met koud water en een kneepje citroensap. Vul de gootsteen met water en schil de schorseneren onder water (of gebruik handschoenen). Snij ze direct in stukjes van ca. 1 cm en doe in de pan.
  3. Verschoon (zo nodig) het water in de pan, voeg nog een kneepje citroensap toe en kook vanaf het moment dat het water kookt in 6-8 minuten beetgaar.
  4. Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de sjalot, fruit zachtjes tot glazig. Hak de knoflook, voeg toe. Voeg de rijst toe en schep om tot glazig. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg zoveel bouillon toe tot de rijst net onder staat. Voeg steeds, als het vocht bijna is droog gekookt, een soeplepel bouillon toe. De rijst moet in totaal 20-25 minuten koken. Zet een wekker op 20 minuten.
  5. Giet de schorseneren af.
  6. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes. Hou de risotto intussen in de gaten. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op zacht vuur tot goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden!
  7. Spoel het mosterdblad af en snij grof. (Zie tip!)
  8. Check na 20 minuten of de rijst gaar is, hij moet nog een beetje nat zijn en mag een bite hebben. Draai het vuur uit, roer de roodlof en schorseneren erdoor en dan de helft (!) van de Parme Vegano. Maak eventueel nog smeuïger met olijfolie extra vierge
  9. Garneer met het mosterdblad en serveer met nog wat Parme Vegano naar smaak.
  10. Je hebt meer venkel, meiraap en veldsla gekregen dan nodig bij de andere gerechten. Maak met een simpele vinaigrette nog een fris slaatje hierbij. Heb je nog wat kervel over? Ook lekker!