Risotto met schorseneren, roodlof, zonnebloempitjes en mosterdbladsla

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Risotto met schorseneren roodlof zonnebloempitjes en mosterdbladsla | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram schorseneren
  • 1 stuks banaansjalot
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 2 stronkjes roodlof
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 1 bosje rode mosterdblad (in het zakje veldsla)
  • 80 gram Hollandse 'parmezaan'

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  2. Vul een pan met koud water en een kneepje citroensap. Vul de gootsteen met water en schil de schorseneren onder water (of gebruik handschoenen). Snij ze direct in stukjes van ca. 1 cm en doe in de pan.
  3. Verschoon (zo nodig) het water in de pan, voeg nog een kneepje citroensap toe en kook vanaf het moment dat het water kookt in 6-8 minuten beetgaar.
  4. Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de sjalot, fruit zachtjes tot glazig. Hak de knoflook, voeg toe. Voeg de rijst toe en schep om tot glazig. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg zoveel bouillon toe tot de rijst net onder staat. Voeg steeds, als het vocht bijna is droog gekookt, een soeplepel bouillon toe. De rijst moet in totaal 20-25 minuten koken. Zet een wekker op 20 minuten.
  5. Giet de schorseneren af.
  6. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes. Hou de risotto intussen in de gaten. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op zacht vuur tot goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden!
  7. Spoel het mosterdblad af en snij grof. Rasp de kaas.
  8. Check na 20 minuten of de rijst gaar is, hij moet nog een beetje nat zijn en mag een bite hebben. Draai het vuur uit, roer de roodlof en schorseneren erdoor en dan de geraspte kaas. Leg er een klontje boter op, dek af en laat even staan.
  9. Garneer de risotto met het mosterdblad en de zonnebloempitjes. Rasp er nog wat kaas naar smaak over.